Aanbod in het Huis van Marco Polo

Lisette ter Heerdt en Jan Goorissen hebben beiden veel ervaring met coachen en begeleiden. Lisette heeft een praktijk voor de begeleiding van hoogbegaafde kinderen (XI-ers) en ook hun ouders, omdat die vaak eveneens in een intens leerproces verwikkeld zijn ten overstaan van hun kind(eren).

Jan heeft veel professionals begeleid in het ontdekken van hun intrinsieke motivaties en creatieve drive, door middel van supervisie, coaching en mentoring.

Het Palet

Huiskamer

Elke eerste maandag van de maand, met uitzondering van de feestdagen, organiseren wij een ontmoetingsavond. Tussen 20:00 en 22:00 zijn Lisette en Jan ter plekke en kun je andere HB-ers ontmoeten. Het adres is Reigerstraat 16, 6823EB, Arnhem.

Het zijn ontmoetingsavonden met of zonder thema. De doelstelling is kennismaking met andere hoogbegaafden -in de veilige omgeving van het Huis van Marco Polo- en het voeren van onderzoekende gesprekken, ervaringen uitwisselen en genieten van het samenzijn.
Dit zijn bijeenkomsten die € 10,- toegang kosten, inclusief koffie of thee. Mocht de toegangsprijs een probleem zijn voor je, neem dan even contact op.

 Individuele coaching

Geef je de voorkeur aan een individueel traject: ook dan ben je van harte welkom. Jan en Lisette coachen samen, waarbij de sterke kant van Jan (kaartlezen, procesnavigatie, beeldrijkheid) perfect accordeert met de reflecterende, ondersteunende en doorsnijdende kant van Lisette). Sessies duren steeds 90-120 minuten.

Onderzoeks-Werkplaats, alle leeftijden

Als je je talent echt wilt gaan exploreren en exploiteren dan is de Onderzoeks-Werkplaats van Marco Polo de juiste plek. Hier kun je je talent diepgaand gaan onderzoeken; de vloeibaarheid van je identiteit gaan bemerken en de dynamiek van je vermogen tot samenwerken gaan bespelen.

Bij binnenkomst geef je aan wat jij wilt gaan leren, per dagdeel maak je een plan. Heb je geen plan, lukt het niet tot actie over te gaan, dan helpen wij jou helder te krijgen wat jij kunt gaan doen. Het kan zijn dat we je een opdracht geven. We gebruiken bij onze begeleiding verschillende werkvormen. Gaandeweg de periode gaan we je vragen te werken aan een presentatie waarin je je onderzoek presentabel maakt voor publiek op een wijze die voor jou passend is. Je kunt daarbij denken aan kunst, het maken van een website, een TED-achtige presentatie, het instrueren van anderen om jouw verhaal te doen of het publiek vertellen waarom je dit niet wilt.

We doen dit omdat we hebben geleerd dat jezelf kenbaar maken in vele situaties de enige manier is om vooruitgang te boeken.

Een gedachte over “Aanbod in het Huis van Marco Polo

  1. jacqueline Vernooij schreef:

    Ik heb in het voorjaar van 2015 meegedaan aan de eerste Onderzoeks Werkplaats. We waren met vier onderzoekers. De twee mentoren Jan en Lisette weten een sfeer te creëren waarin alle onderzoekers tot hun recht konden komen. Via herkenning van elkaar en het vinden van nieuwe gezichtspunten en inzichten, kwam ik een stuk verder op mijn reis naar completer functioneren met mijn hoogbegaafdheid. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *